Статті

Кафедра практичної психології та психотерапії

Деталі

Завідувач доктор психологічних наук, професор Пов`якель Надія Іванівна 


Кафедра практичної психології та психотерапії створена шляхом поділу кафедри практичної психології 15 травня 2008року з метою забезпечення підготовки фахівців дисциплін з практичної і прикладної психології для спеціальності «Психологія».Кафедра є випускаючою з спеціалізацій «Політична психологія», «Соціальна психотерапія»

На сьогоднішній день на кафедрі працює 10 осіб, в тому числі 1 доктор психологічних наук, професор; 6 кандидатів наук, (в тому числі: 3 доценти, 3 в.о.доцентів), 2 старших викладачів без наукового ступеня. Керує кафедрою доктор психологічних наук, професор Надія Іванівна Пов’якель.
 

 

Кафедра підтримує навчальні та наукові зв’язки з провідними установами України: Інститутом психології імені Г.С. Костюка АПН України, Інститутом підвищення кваліфікації вчителів імені Б.Д. Грінченка, Південноукраїнським педагогічним університетом імені К.Д. Ушинського, Центральним інститутом післядипломної педагогічної освіти АПН України, Академією муніципального управління та іншими навчальними і науковими закладами.

В організації своєї діяльності кафедра керується планом роботи, основні завдання якого спрямовані на оновлення навчального процесу у контексті євроінтеграційних вимог Болонського процесу та забезпечення конкурентоспроможності фахівців на сучасному ринку праці з психології та практичної психології.

Кафедра забезпечує викладання 30 навчальних дисциплін з практичної і прикладної психології, які розроблені з урахуванням модульно-рейтингової системи. У навчально-методичному доробку кафедри є навчальні посібники та методичні рекомендації, серед яких: «Психологія конфлікту: теорія і сучасна практика», «Фахова психологічна практика: комплекс програм і методичні рекомендації», «Кваліфікаційні роботи з практичної психології: курсові роботи», «Кваліфікаційні роботи з практичної психології: дипломні роботи», «Кваліфікаційні роботи з практичної психології: магістерські роботи», 4 випусків типових програм «Практична психологія: комплекс типових навчальних програм» для підготовки фахівців психологічних спеціальностей тощо.

Кафедра працює за науковим напрямом: «Зміст, форми і методи фахової підготовки психологів» над проблемою: «Приведення змісту підготовки психологів у відповідність з галузевими стандартами» та дослідженням теми: «Зміст та технології практичної психології у професійній підготовці психологів та практичних психологів в умовах МРС оцінки знань та умінь». Вибір теми обумовлений євроінтеграційними тенденціями сучасної освіти в контексті Болонського процесу. Практичне значення теми дослідження полягає у впровадженні інноваційних підходів до фахової підготовки майбутнього психолога на основі МРС навчання.

В цілому на кафедрі навчається один докторант, 11 аспірантів та 7 співпошукувачів, наукові керівники: доктор психол. наук, проф. Пов’якель Н.І; канд. психол. наук, доц. Бушуєва Т.В. Тільки за навчальний рік (2007-2008 н.р.) захистили кандидатські дисертації викладачі кафедри: ст. викладач кафедри Розова Тетяна Миколаївна, асп. Пісоцький Олександр Петрович, спів пошукувач кафедри Макаренко Наталя Миколаївна; пройшли передзахист кандидатської дисертації по кафедрі: ст. викладач Федоренко Алла Федорівна, ст. викладач Ханецька Тетяна Іванівна

На кафедрі діє авторська наукова школа «Психологія професіогенезу та особистісного зростання практичного психолога», яка заснована у 2004 році доктором психологічних наук, професором Надією Іванівною Пов’якель.

На кафедрі працює енергійна, талановита молодь, яка прагне до особистісного та професійного зростання. Це молоді перспективні викладачі, що активно займаються науковою та викладацькою діяльністю, отримали сертифікацію з різних напрямів практичної психології та психотерапії. Близько восьмидесяти студентів задіяні у 7 проблемних групах, що досліджують проблеми психоконсультативної та психотерапевтичної роботи, сучасної психодіагностики, профорієнтації та специфіки інноваційних технологій практичної психології, реабілітаційної та гендерної психології, психології конфлікту і стресу тощо.

 

   

Новини та оголошення  

   

Всього відвідувань  

9963785
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
207
1433
5201
31672
94951
9498396
9963785

Your IP: 3.131.110.169
Server Time: 2024-04-23 06:43:30
   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Вхід  

   
© ALLROUNDER

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

Сайти, які підтримуються службою порталу


НПУ імені М.П.Драгоманова
Факультети
Інженерно-педагогічний факультет :: Історичний факультет :: Факультет іноземної філології :: Факультет інформатики :: Факультет менеджменту освіти та науки :: Факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського :: Факультет педагогіки та психології :: Факультет політології та права :: Факультет природничо-географічної освіти та екології :: Факультет психології :: Факультет соціально-економічної освіти та управління :: Факультет спеціальної та інклюзивної освіти :: Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка :: Факультет фізичного виховання, спорту і здоров`я :: Факультет філософії та суспільствознавства :: Фізико-математичний факультет
Кафедри
Кафедра педагогчної творчості :: Кафедра педагогіки, теорія та історії педагогіки :: Кафедра методики викладання російської мови та світової літератури :: Кафедра етики та естетики :: Кафедра управління та євроінтеграції :: Кафедра філософії :: Кафедра інформатики
Персональні сайти
Андрущенко В.П. :: Бех В.П. :: Жалдак М.І. :: Борисенко В.Й. :: Франчук В.М. :: Франчук Н.П.
Інші сайти
Асоціація випускників :: Система управління електронними курсами НПУ :: Система управління електронними курсами інституту інформатики :: Система управління електронними курсами інституту інформатики (студенти) :: Простір гуманітарної комунікації :: Лабораторія археологічних досліджень :: Кабінет-музей М.П.Драгоманова :: Україна і становлення конституціоналізму в Європі :: Центр культури. НПУ