Програма звітно-наукової конференції

Деталі

П Р О Г Р А М А

звітно-наукової конференції

викладачів, аспірантів і докторантів  Факультету

за підсумками наукових досліджень 2015 року

«Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету»

ЗАВАНТАЖИТИ

Курс юного патріота

Деталі

17 листопада 2015 року у конференц-залі Наукової бібліотеки НПУ імені М.П. Драгоманова відбулась презентація навчального посібника для молодшого та середнього шкільного віку «Курс юного патріота», автором якого є Максим Валентинович Колесніченко, засновник Інституту саморозвитку людини «САМРІТІ», практикуючий психолог, автор «Програми терапії роду». Ініціатором презентації, краще сказати обговорення перших результатів втілення курсу в середній школі № 200 м. Києва, є директор Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій, доктор історичних наук, професор Володимир Борисович Євтух. Максим Колесніченко представив курс, його мету, завдання, педагогічно-виховний аспект, координатор програми Леся Іванівна Шавловська розповіла про експериментальне втілення проекту у школі № 200 М. Києва; після перегляду фільму – інтерв’ю з одним із школярів - до обговорення залучились Олена Валеріївна Матвієнко, професор кафедри педагогіки та методики початкового навчання, викладачі та студенти Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій, Інституту розвитку дитини НПУ ім. М. П. Драгоманова, співробітники Наукової бібліотеки. 

12273779 965068390255232 7050549111217849940 o 12244278 965068560255215 442827274192059583 o

IMG 5554 IMG 5551

Міжнародни науковий форум, Випуск 17

Деталі

У розділі "Наукові збірники" розміщено 17-й випуск наукового журналу "Міжнародний науковий форум".

Матеріали звітно-наукової конференції

Деталі

Матеріали звітно-наукової конференції викладачів, аспірантів і докторантів Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій

ПРОГРАМА   ЗБІРНИК

Інноваційний семінар «Евалюація науково-освітніх програм для національних меншин»

Деталі

14-15 квітня 2015 року у стінах Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся другий інноваційний семінар «Евалюація науково-освітніх програм для національних меншин» під патронатом професора у галузі зв’язків з громадськістю та комунікації Інститут соціології, психології та соціальних комунікацій Морітца Гунцінгера. Організатори семінару: Центр евалюації науково-освітніх та соціальних програм (Київ, Україна), ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» та Інститут соціології, психології та соціальних комунікацій Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (Київ, Україна), у співпраці з: Міжнародною дослідницькою групою «Ягеллонські культурні студії (Jagiellonian Cultural Studies)» (Краків, Польща), Науковою етносоціологічною школою професора Володимира Євтуха (Київ, Україна) та Факультетом педагогіки, психології та мистецтв Латвійського університету (Рига, Латвія).

Серед учасників семінару відомі європейські науковці та активісти, серед них: Морітц Гунцінгер та Міхаель Руїс (Франкфурт-на-Майні, Німеччина), Єжи Нікоторовіч та Дорота Мішеюк (Б’ялисток, Польща), Лєшик Корпоровіч на Анджей Порембські (Краків, Польща), Рудіте Андерсоне та Івета Кестере (Рига, Литва). Також до обговорення долучилась Голова правління Східно-Європейського інституту розвитку Мрідула Гош, яка понад 10 років працює в українському науковому просторі.

Були обговорені актуальні питання створення державної програми з освіти для національних меншин. Фахівці з провідних європейських університетів презентували успішний досвід полікультурних європейський країн та окреслили можливості його імлентанції до освітнього простору України.

Багатоаспектність розгляду проблеми забезпечили колеги-науковці з України, серед них: Валентина Богатирець (Чернівці), Олег Мазурик (Київ), Сергій Рик (Переяслав-Хмельницький), Володимир Трощинський (Київ), Галина та Юрій Харкевичі (Луцьк) та багато інших.

Ректор ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Віктор Коцур та професор Морітц Гунцінгер відзначили провідних спікерів та активістів семінару медалями та приємними подарунками.

За посиланнями можливо ознайомитись з програмою семінару:

УКРАЇНСЬКОЮ             АНГЛІЙСЬКОЮ

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Оновлення

Деталі

У розділі "Наукові збірники" оновлення - додано 8 випуск збірки наукових праць студентів - членів проблемних груп Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій "СОЦІОЛОГІЯ. ПСИХОЛОГІЯ. СОЦІАЛЬНІ КОМУНІКАЦІЇ".

Оновлення розділу

Деталі

У розділ "Наукові збірники" додано 16-й випуск збірника наукових праць "Міжнародний науковий форум: соціологія, психологія, педагогіка, менеджмент".

Запрошення (17 випуск)

Деталі

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас опублікувати свої статті у 17 випуску фахового збірника наукових праць «Міжнародний науковий форум: соціологія, психологія, педагогіка, менеджмент».

 

Надіслати статтю до друку у збірник наукових праць «Міжнародний науковий форум: соціологія, психологія, педагогіка, менеджмент» можна до «01» квітня 2015 p.

 

Стаття повинна відповідати вимогам до оформлення матеріалів збірника.

З питаннями звертатися до:

Юлії Сюсель 099 756 44 86.

 

Адреса редакційної колегії: 04111, Київ, вул. Саратівська, 20,

Інститут соціології, психології та соціальних комунікацій

Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова

 

Контактні телефони: (044) 400-99-37, 422-25-44.

Адреса електронної пошти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Володимир Євтух,

головний  редактор збірника

Матеріяли до Енциклопедії Української Діяспори

Деталі

sfgd - 0001 - копияЗа участі Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій з друку вийшли «Матеріяли до Енциклопедії Української Діяспори». У виданні презентована багаторічна робота вчених-діаспорознавців над створенням 7 тому Енциклопедії. Темою зазначеного тому є українська діаспора у пострадянських країнах. До реалізації видання долучилися провідні наукові установи з діаспорознавста: Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій НПУ імені М. П. Драгоманова та Міжнародна асоціація україністів. Відповідальні за випуск: академік НАН України Ганна Скрипник та член-кореспондент НАН України, директор Інституту Володимир Євтух. У реалізації проекту, зокрема, як редактор взяв участь викладач кафедри соціології Олександр Коротич.

 

Прес-анонс Центру евалюації науково-освітніх та соціальних програм

Деталі

пкапар

Прес-анонс

Центр евалюації науково-освітніх та соціальних програм започатковує серію семінарів з евалюації

27-29 серпня 2014 року на озері Світязь (Шацькі озера, Волинська область) у співпраці зі Східноукраїнським національним університетом імені Лесі Українки, Інститутом соціології, психології та соціальних комунікацій Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова стартує перший семінар «Евалюація освітнього простору». У роботі семінару візьмуть участь провідні вітчизняні і зарубіжні науковці та експерти з евалюації, лідери освітніх громадських організацій, підприємці, журналісти, освітні інноватори, які прагнуть:

  • формування евалюаційної культури в Україні
  • покращити ефективність української освіти через впровадження інноваційних інформаційних та ресурсних технологій
  • застосування новітніх освітніх підходів та платформ
  • розвитку евалюаційних інструментів оцінювання якості освіти та фахового супроводу соціальних програм
  • дати імпульс освіті через Інтернет
  • створення нових ефективних інтегративних освітніх мереж (систем).

На семінарі виступить відомий польський експерт з евалюації Лєшек Корпоровіч, доктор соціологічних наук, професор Ягеллонського університету. Також буде репрезентовано ідею першого в Україні наукового журналу «Евалюація», зміст якого міститиме інформацію про практичний досвід та ефективні інструменти евалюації у зарубіжному, а також вітчизняному науковому просторі.

До роботи семінару можуть долучитися доповідачі, експерти, партнери, медіа та блогери, а також усі зацікавлені.

Про організаторів:

Центр евалюації науково-освітніх та соціальних програм був створений у 2008 році як громадська організація із фахівців у галузі соціальних наук та адміністрування. Основним його завданням є підготовка, оцінка і супровід науково-освітніх та соціальних програм, а також дослідницьких проектів, які фінансуються за рахунок державних і спонсорських коштів. Детальна інформація про Центр евалюації науково-освітніх та соціальних програм – на сайті www.evaluation.com.ua

Контакти

 Доповіді та участь

Партнерство та спонсорство

Володимир Євтух

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">yevtukh@ukr.net
+380 67 
466 78 53

 

Інформація для медіа

Володимир Крячко

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">volodymyr.kryachko@gmail.com

+380 98071 58 59

 Програма семінару №1: укр eng.

Соціологія. Психологія. Соціальні комунікації. Випуск 7

Деталі

В розділ "Наукові збірники" додано сьомий випуск збірника студентських робіт "Соціологія. Психологія. Соціальні комунікації."

   

Всього відвідувань  

9946304
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
8198
2240
19392
26639
77470
9498396
9946304

Your IP: 18.118.120.109
Server Time: 2024-04-18 23:52:16
   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Вхід  

   
© ALLROUNDER

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

Сайти, які підтримуються службою порталу


НПУ імені М.П.Драгоманова
Факультети
Інженерно-педагогічний факультет :: Історичний факультет :: Факультет іноземної філології :: Факультет інформатики :: Факультет менеджменту освіти та науки :: Факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського :: Факультет педагогіки та психології :: Факультет політології та права :: Факультет природничо-географічної освіти та екології :: Факультет психології :: Факультет соціально-економічної освіти та управління :: Факультет спеціальної та інклюзивної освіти :: Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка :: Факультет фізичного виховання, спорту і здоров`я :: Факультет філософії та суспільствознавства :: Фізико-математичний факультет
Кафедри
Кафедра педагогчної творчості :: Кафедра педагогіки, теорія та історії педагогіки :: Кафедра методики викладання російської мови та світової літератури :: Кафедра етики та естетики :: Кафедра управління та євроінтеграції :: Кафедра філософії :: Кафедра інформатики
Персональні сайти
Андрущенко В.П. :: Бех В.П. :: Жалдак М.І. :: Борисенко В.Й. :: Франчук В.М. :: Франчук Н.П.
Інші сайти
Асоціація випускників :: Система управління електронними курсами НПУ :: Система управління електронними курсами інституту інформатики :: Система управління електронними курсами інституту інформатики (студенти) :: Простір гуманітарної комунікації :: Лабораторія археологічних досліджень :: Кабінет-музей М.П.Драгоманова :: Україна і становлення конституціоналізму в Європі :: Центр культури. НПУ